Alegerea unui piercing - sfaturi si recomandari

Alegerea unui piercing - sfaturi si recomandari

alegerea_unui_piercing__sfaturi_si_recomandari_400Piercing-ul, aceasta tehnica ce a aparut acum mai bine de cinci milenii pentru a reliefa anumite calitati speciale (bogatie, un anumit statut social etc.) ale persoanei impodobite de respectivele bijuterii a devenit in ultimele deceniu o moda, o manifestare a miscarii mainstream.

Astfel, piercing-ul a fost dezbracat de valorile sale simbolice initiale, de vreme ce in prezent oricine (indiferent de conditia materiala, de locul ocupat in societate etc.) poate deveni mandrul posesor al unui astfel de cercel (in limba, spranceana s.a.m.d).


Dar, chiar daca piercing-urile pot fi purtate de orice persoana, de la staruri rock, la adolescenti sau presedinti de corporatii, ele inca poseda capacitatea de a imprima un aer deosebit celor care aleg sa-si gaureasca diferite parti ale corpului. Pana la urma, doar rebelii, nonconformistii, revoltatii aleg sa se manifeste intr-o astfel de forma masochista. In fond, sa-ti faci un pierce nu este chiar cel mai simplu sau nedureros lucru din lume. Dimpotriva chiar. In plus, de parca durerea resimtita nu este de ajuns, trebuie mentionat ca intreaga operatiune comporta si alte pericole ascunse.

In cazul in care ai hotarat ca vrei, de pilda, sa-ti accesorizezi noii cercei de diamant cu o bijuterie in spranceana, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i daca vrei sa te alegi cu un pierce frumos si zero regrete:

* Alege cu o mare atentie salonul de piercing. Asigura-te ca angajatii acestuia respecta toate normele de igiena si sanatate. Astfel, dupa ce treci pragul unui astfel de loc, priveste cu bagare de seama in jur. Vezi daca spatiul este curat, daca personalul foloseste manusi chirurgicale si instrumente de unica folosinta, daca acele sunt sterilizate si apoi depozitate in containere speciale pentru a fi aruncate, fara a intra in contact cu alte materiale din zona. De asemenea, daca in cercul tau de prieteni se invart persoane care deja afiseaza cu mandrie un pierce, le poti cere acestora sa-ti recomande un salon de incredere. Pe de alta parte, daca nu ai implinit inca 18 ani, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de acordul (scris sau verbal) al parintilor, inainte de a-ti putea indeplini apriga dorinta de a avea o bijuterie in buza inferioara.

* Lanseaza-te intr-o mica cercetare inainte de a alege in ce parte a corpului iti vei da un pierce.
 Poate ca tu esti acum ferm convinsa ca vrei unul in limba, dar este la fel de posibil sa-ti schimbi parerea dupa ce vei citi in randurile urmatoare: piercing-ul la nivelul limbii se numara printre cele care provoaca cele mai multe infectii si complicatii, in special din cauza numarului ridicat al bacteriilor care salasluiesc aici. In plus, cu timpul dificultatile tale s-ar putea chiar inmulti, mai ales pentru ca un piercing in limba este responsabil si de aparitia si dezvoltarea unor probleme dentare. Asadar, gandeste de doua ori inainte de a te lasa strapunsa de ac o data.

* Afla din ce tip de materiale sunt create bijuteriile care iti vor impodobi corpul, mai ales daca stii ca suferi de reactii alergice. Daca insa nu stii si nici nu ai cum sa afli daca esti alergica la vreun metal, opteaza pentru cea mai sigura solutie: alege-le pe acelea nontoxice, precum platina, titan sau aur de 14 ori 18 karate.

* Urmeaza cu sfintenie instructiunile de ingrijire pe care le-ai primit de la salonul de piercing. Daca esti sfatuita sa sterilizezi zona unde ti-a fost aplicat un pierce de doua sau chiar mai multe ori pe zi, nu te gandi ca esti prea obosita si ca vei putea sa faci si lucrul acesta maine, pentru ca peste noapte s-ar putea sa dezvolti o infectie.

* Ajusteaza-ti achizitiile vestimentare in functie de noua schimbare din viata ta.
 Mai ales la inceput, s-ar putea sa nu ai voie sa porti anumite haine prea mulate pentru ca pun o presiune suplimentara asupra zonei care este in recuperare. Asadar, pana cand locul unde ti-ai facut piercing se vindeca in totalitate (proces care poate dura de la o luna pana la chiar un an) evita sa mai porti tricoul acela care vine strans lipit de trupul tau.

* Nu te teme sa pui intrebari. Ai vreo nelamurire in ceea ce priveste modul in care trebuie sa aplici dezinfectantul? Nu stii daca poti sa faci abdomene dupa ce tocmai ti-ai pus un frumos cercel in buric? Intreaba si ti se va raspunde. Mai bine aplici aceasta tactica, decat sa actionezi dupa cum crezi tu de cuviinta si apoi sa suferi consecintele.

Iar pentru ca tot am ajuns la capitolul consecinte, in continuare iti vom prezenta si fata neplacuta a piercing-ului. Dupa cum probabil stii, acesta poate provoca destule probleme de sanatate. Printre cele mai raspandite se numara urmatoarele:

    * infectii cronice
    * sangerari
    * cicatrici
    * hepatita B sau C
    * reactii alergice
    * inflamatii ale nervului