Curatarea si intretinerea unui piercing

Curatarea si intretinerea unui piercing

curatarea_si_intretinerea_unui_piercing_400Practica aplicarii de cercei (piercing) pe diverse parti ale corpului a existat inca de la aparitia omului pe pamant. Chiar din cele mai vechi timpuri, intotdeauna oamenii s-au exprimat prin intermediul “artei pe corp”, ce include tatuajele si piercing-urile.

Astazi, oamenii sunt mult mai preocupati de felul in care arata, indiferent de chinurile prin care trebuie sa treaca in acest scop. Unii incearca diferite “ritualuri” sau tipuri de “arta pe corp” pentru a fi la moda, iar acest lucru implica uneori aplicarea de cercei (“piercing-uri”) pe diverse parti ale corpului, pentru a fi in tendinte.

Cea mai buna modalitate de a mentine orice fel de piercing pe corp este sa eviti sa il atingi si sa ii schimbi locul daca acest lucru nu este necesar. Cerceii pentru corp nu sunt precum cei pentru urechi, pe care poti sa ii indepartezi sau sa ii porti dupa bunul tau plac.

Lobii urechilor sunt mai subtiri si au pielea mai elastica, asadar e usor sa schimbi cerceii cand doresti. Singurul moment cand poti sa atingi cerceii pentru restul corpului este cand trebuie sa-i cureti. Cerceii pentru sprancene si sfarcuri sunt mult mai sensibili la infectii datorita localizarii lor si a pielii mai moi.

Piercing-urile pentru sfarcuri se curate cel mai bine in timp ce faci dus, folosind un sapun fara parfum sau antibacterian. Cerceii pentru sfarcuri de obicei se usuca foarte repede cand sunt indepartati de pe corp, asadar curatarea lor ar trebui realizata cand acestia sunt pe corp.

In timp ce faci dus, intoarce si rasuceste cercelul pe toate partile, astfel incat toata suprafata lui sa fie curatata, inclusive partea cea mai apropiata de piele.

Dupa ce speli piercing-ul, usuca zona prin tamponare cu un prosop sau servetel din hartie.

Evita folosirea prosoapelor din material textile, deoarece acestea pot contine bacterii sau mucegaiuri, mai ales cand sunt umede. De asemenea, evita sa misti cercelul prea mult fiindca aceasta ar putea duce la iritatii ale pielii strapunse cauzand infectii, mai ales daca rana e inca proaspata.

Retine faptul ca, de obicei, trebuie sa astepti sase luni inainte sa poti indeparta sau schimba cercelul pentru sfarcuri ori sprancene. Altfel, rana s-ar putea inchide imediat dupa indepartarea piercing-ului.

De asemenea, evita sa tragic prea mult cercelul in timp ce il cureti. E probabil sa tragic de el agatandu-l intamplator si cand te imbraci sau te speli, asadar ai grija daca nu vrei sa intinzi pielea din zona respective prea mult, provocand sangerari.

Curatarea si ingrijirea corpului nostru este o parte importanta a vietii. Nu doar arati bine cand esti curata, dar de asemenea te vei simti si mentine sanatoasa.