Piercingul, o arta extrem de veche ornamentala care in timpurile de azi a castigat foarte multa popularitate a provocat si doua tipuri de oameni sa discute pe acest subiect. Primul grup a aparat mereu piercingul si a iubit aceasta arta, in timp ce celalalt grup vine cu justificari verosimile impotriva piercingului.
Cand piercingul este o asemenea problema de dezbatut, este mereu intelept sa intelegem si sa decidem. Daca stim anumite informatii vom reusi sa analizam mai bine aceasta forma de arta. Ce este cel mai important este sa stim ce provoaca acest piercing, precum infectiile si probleme similare, daca nu este facut corect.
Se stie ca cei mai multi oameni convinsi sa isi faca piercing sunt tineri si adolescenti, in special. Este expunerea lor catre lume, pentru ei este o forma de maturizare.
Intelegerea motivelor pentru care vrem un pierce este principalul lucru pentru a ramane pe partea sigura. Daca este doar o chestiune de dat in spectacol sau o decizie inocenta si instantanee, este mai bine sa ne gandim de doua ori inainte. Durerea este cel mai relevant factor care ne poate insoti dupa ce piercingul este facut.
Urmarind liniile luarii deciziei, urmatorul factor important care trebuie luat in vedere este zona piercingului. Cel mai bine in aces sens este sa te documentezi bine si sa alegi cea mai buna optiune pentru un pierce sigur.
Piercingul obisnuit se face in urechi, in nas, pentru ca sunt cele mai sigure si au un risc mai scazut de a dezvolta infectii.
Daca alegi sa alegi un loc mai neobisnuit precum piercingul in sprancceana, in limba, in buze, trebuie sa te gandesti la riscurile implicate in acest aparent simplu bodypiercing. Igiena este cheia sigurantei cand decizi sa-ti faci un pierce intr-o zona mai neconventionala. Acul trebuie sa fie steril, iar cel care face piercingul sa fie un profesionist. Trebuie spalata si zona inainte si dupa piercing, pentru a evita riscurile.