Etapele efectuarii unui piercing

Etapele efectuarii unui piercing

etapele_efectuarii_unui_pierceing_400Care este procedeul in sine

Dupa ce este ales locul, este intepat cu un ac, iar bijuteria este infiletata prin intermediul acului si trasa prin gaura rezultata. Poate sa apara o usoara sangerare, iar persoana care face piercing-ul trebuie sa cunoasca bine anatomia, pentru a nu exista probleme.

Durerea pe care o simti poate fi comparata cu aceea a unui vaccin, dar poate sa doara mult mai tare in cazul in care nu apelezi la ajutorul unui profesionist.

Este important sa se evite consumul de droguri, cafea sau alcool inainte de piercing, pentru ca ar creste sensibilitatea la durere si cantitatea de sange pierdut.

Cum difera durerea in functie de zona piercing-ului

Durerea nu difera in functie de zona unde este facut piercing-ul, este la fel peste tot, in principiu.

Unele persoane il pot resimti, totusi, mai mult in zona septului, unde sunt mai multi nervi. La fel se intampla in cazul piercing-ului Anti-Tragus, din cartilajul de deasupra urechii.

Ce tipuri de piercing-uri exista

Piercing-urile sunt multe, de la cele din urechi, in cartilajul superior sau din interior, partea de jos, practic orice parte a urechii.

Apoi sunt cele din spranceana, cele din nas, puse pe nari, care isi au originea in cultura indiana, dar si cele din mijlocul nasului, din sept (cele dureroase).

Urmeaza cele din buza (inferioara si superioara), din limba, sfarcuri, din barbie, dar si cele din zonele intime.

Cand se vindeca piercing-ul

Dupa efectuarea unui piercing, clientul trebuie sa ingrijeasca zona respectiva timp de 10 zile, punand diverse creme cu antibiotic. In niciun caz nu trebuie schimbata bijuteria mai repede de 4 saptamani, dar este bine sa astepti chiar mai mult.

Un piercing in lobul urechii dureaza, de obicei, 4 saptamani, iar toate celelalte piercing-uri in urechi se vindeca in aproximativ 2-3 luni, deoarece cartilajul nu depoziteaza foarte bine sangele. Piercing-urile in spranceana se vindeca dupa aproximativ 6-12 saptamani. In nas, depinde de localizarea exacta, pentru ca in exterior dureaza aproximativ 2 luni, iar in sept chiar 3-4 luni.

Pe limba merge un pic mai repede, potrivit specialistilor, are nevoie de doar aproximativ 2 saptamani pana cand este vindecat. Chiar daca pentru buza conteaza locatia precisa, un piercing in zona buzei inferioare dureaza 6 saptamani si in mijlocul acesteia 4-6 saptamani. Mamelonul si buricul au nevoie de 2-6 luni pentru vindecare.