Important de stiut despre tatuaje si intrebari frecvente

Important de stiut despre tatuaje si intrebari frecvente

important_de_stiut_despre_tatuaje_400Tatuajul nu este doar un desen pe piele. În primul rând, simbolul sau cuvintele tatuate pe corpul cuiva au o mare însemnătate pentru acea persoană sau, mă rog, așa ar trebui, teoretic să fie. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii alegeau să-și tatueze pielea cu diferite animale feroce sau cranii, pentru a alunga duhurile rele. Acum, în sec XXI, sunt mai mulți factori care favorizează apariția tatuajelor pe pielea cuiva: dorința de a fi cool, o chestie personală(ceea ce eu respect cel mai mult), lălăitul la cap din partea prietenilor care deja au tatuaje etc…Înainte de a te hotărî să-ți faci un tatuaj, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

  1. Te gândești mult la desen

Da, este un punct extreme de important. Aici există alte câteva reguli. Nu este de dorit să-ți tatuezi pisica, câinele, numele iubitei, sirene, trandafiri din care să cadă picături de sânge și tot felul de chestii penibile. Nu sunt ateistă, dar mi se pare ceva absurd să tatuezi simboluri bisericești, spre exemplu, nu are nici un sens. Chiar dacă ai pierdut pe cineva important în viață sau simți că printr-un tatuaj ai demonstra mai mult respect și dragoste față de părinți, nu te sfătui să le tatuezi portretele. Aici este vorba de o chestiune tehnică, nu arată bine fețele oamenilor tatuate pe piele.

  1. Te informezi mult despre însemnătatea tatuajului tău, dacă acesta este un simbol sau un desen pe care l-ai văzut undeva

Asta înseamnă să nu tatuezi simboluri chinezești până nu stai de vorbă cu un profesor de chineză despre însemnătatea lor. Nu glumesc. Pe internet sunt mulți cărora le plac glumele și nu cred că ai vrea să citească vreun cunoscător de chineză pe tine “Sunt un flamingo roz” sau “Vând înghețată”(nu răde, s-a întâmplat). Studiază bine și ceea ce sugerează un desen sau altul. Dar, până la urmă, dacă îți place atât de mult, fă-l pentru că tu așa vrei și nu asculta pe nimeni. Mulți mi-au zis la ureche diferite lucruri despre fluturi, dar eu tot mi-am tatuat unul. Pentru mine, acest desen înseamnă  „viață, renaștere, fragilitate și putere în același timp” (ca și în majoritatea culturilor antice) și nu „prostituată”, cum am aflat de la unii „cunoscuți”.

  1. Alege-ți un salon bun și nu pune în joc sănătatea ta

Eu mi-am făcut tatuajul nu în cel mai vestit și mai scump salon din oraș, dar atunci când am intrat, în primul rând am analizat totul în jur. Locul trebuie să fie luminat la maxim, scaunul trebuie să fie sterilizat de față cu tine și, CEL MAI IMPORTANT LUCRU, acul trebuie să fie de unică folosință, adică trebuie să fie desfăcut dintr-o chestie de plastic, ca și acul de la seringă. Roagă artistul să încerce acul pe pielea ta fără a-l băga în cerneală, ca să vezi dacă poți suporta durerea, că doar nu vrei să umbli toată viața cu jumătate de pasăre sau cu primele couă litere dintr-un cuvânt? Uită-te bine la felul în care lucrează, cu cât mai des folosește soluția dezinfectantă, cu atât mai bine. Urmează cu strictețe tot ce ține de igiena tatuajului pentru prima perioadă. Aceste informații le găsești peste tot pe internet, dar ți le va oferi și artistul.