Pasi pentru vindecarea rapida a unui tatuaj

Pasi pentru vindecarea rapida a unui tatuaj

pasi_pentru_vindecarea_rapida_a_unui_tatuaj_4001. Cu mainile curate, spalati usor tatuajul cu apa calduta si sapun pentru indepartarea in totalitate a unguentului si a secretiilor aparute.

Nu folositi apa fierbinte pentru ca tatuajul va sangera din nou, iar apa rece nu va curata bine.

2. Uscati tatuajul prin tamponare cu un servetel curat (fara parfum ,creme,etc).

3. Ungeti tatuajul cu crema bogata in vitamin A in strat subtire,cat sa luceasca pielea.

4. Procesul de vindecare are 2 parti :

Prima perioada,de 7 zile in care se formeaza un strat protector de celule noi la suprafata pielii si se elimina excesul de pigment ramas superficial in piele. In aceasta perioada evitati apa :baia in cada,baie in piscina,lac,strand,mare. Pentru intretinerea tatuajului si o vindecare corecta,aplicati peste tatuaj un strat subtire de crema cu vitamin A de 6-7 ori pe zi sau cand simtiti ca pielea nu mai este elastica (avand mainile proaspat spalate). Nu aplicati lotiune in exces pentru ca impiedicati respiratia pielii si nu se vindeca bine. Nu lasati tatuajul uscat, deoarece coaja se poate rupe si veti sangera,eliminand astfel culoarea din piele. Nu rupeti cojile si nu va scarpinati peste tatuaj .

A doua perioada incepe dupa caderea completa a excesului de culoare ("coaja"). Veti avea o piele subtire usor sticloasa,iar culorile vor parea sterse. In aceasta perioada de aproximativ 20-25 zile,ungeti tatuajul cu o crema grasa cu vitamine (crema de noapte)de 5 ori pe zi.Trebuie ferit de lumina solara(este interzis solarul sau orice alta sursa de ultraviolete cca 40 zile).

5. Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete,care provoaca decolorarea acestora-prin urmare este recomandata o crema protectoare (50+) cand expuneti tatuajul la soare,solar,etc.