Posibilele pericole ale unui piercing

Posibilele pericole ale unui piercing

posibilele_pericole_ale_unui_piercing_400Cine nu ar trebui sa-si faca piercing

In primul rand, nu trebuie sa isi faca piercing persoanele care au o sensibilitate marita a pielii, care stiu ca dezvolta alergii grave.

In plus, cei care au suferit un atac de cord, au un defect congenital sau au sistemul imunitar la pamant ar fi bine sa le evite.

Un risc mai mare il au si cei cu diabet sau care urmeaza un tratamet sub corticoterapie.

Posibilele pericole ale unui piercing

Piercing-ul trebuie facut de profesioinisti, in mediu steril, caci in caz contrar pot sa apara infectii grave. La fel de importanta este si ingrijirea pe care o face clientul ulterior, acasa.

Piercing-urile facute neprofesional pot duce la complicatii diverse. De multe ori, pot aparea umflaturi locale care, din fericire, se amelioreaza in scurt timp. Piercing-urile care strapung cartilajul pot foarte usor sa duca la inflamatii. Piercing-ul in spranceana sau in nas pot atinge sau rani nervul trigemen. Rezultatul ar fi paralizia zonelor respective ale fetei.

Pericolul la care sunt expusi dintii si aparatul dentar apare in cazul piercingurilor executate in gura. Asadar, pot aparea fracturi dentare din cauza unui piercing in limba. Gingiile pot fi ranite de piercingurile din interirorul gurii sau de pe buza iar in cazuri extreme acestea pot fi iritate iar dintii pot cadea.

Piercing-urile din zona genitala, prin aparitia unei rani deschise, ar putea transmite boli precum hepatita sau HIV-ul. In timpul purtarii bijuteriilor, acest risc este foarte scazut deoarece organismul poate respinge, de obicei, un corp strain. In cazul in care zona piercing-ului este stimulata cu brutalitate, bijuteria poate chiar sa taie pielea.

Toate acestea, insa pot fi evitate daca mergi la un cabinet profesionist, certificat, cu toate verificarile de sanatate la zi.