Precautii la efectuarea unui tatuaj

Precautii la efectuarea unui tatuaj

precautii_la_efectuarea_unui_tatuaj_400Pentru reducerea potentialelor riscuri pentru sanatate implicate de efectuarea unui tatuaj, asigurati-va ca respectati urmatoarele precautii

- apelati la un salon reputat cu personal specializat in efectuarea de tatuaje, care detine toate licentele si autorizatiile de functionare pentru furnizarea acestui serviciu.

- asigurati-va ca profesionistul care va asista isi spala bine mainile inainte de procedura si poarta manusi chirurgicale de unica folosinta.

- verificati daca instrumentele folosite sunt scoase in ambalaje vidate; cerneala si celelalte recipiente folosite trebuie sa fie si ele noi.

- urmariti daca specialistul detine un sterilizator pentru instrumentele care nu sunt de unica folosinta, inclusiv manerele mobilierului, masa pe care lucreaza si grupurile sanitare utilizate.

Exista o serie de precautii si in procesul de ingrijire si asistare a vindecarii rapide a tatuajului, de care este important sa tineti cont:

- indepartati bandajul dupa 24 de ore si aplicati un unguent cu antibiotic peste tatuaj, pana la vindecarea completa a ranii.

- mentineti zona tatuata curata in permanenta, tamponand-o cu bandaj steril inmuiat in apa si sapun; in timpul dusului, evitati contactul direct dintre jetul de apa si tatuajul nevindecat.

- hidratati regiunea tatuata cu o crema emolienta, prin aplicari zilnice repetate.

- evitati expunerea tatuajului la soare timp de cateva saptamani de la efectuarea acestuia.

- nu inotati in piscine, jacuzzi, rauri, lacuri si alte bazine cu apa, pana cand tatuajul nu se vindeca in mod complet.

- alegeti cu grija hainele pe care le purtati, evitandu-le pe cele care se muleaza pe regiunea corporala tatuata.

- vreme de 2 saptamani de la tatuare, nu smulgeti coaja formata pe suprafata tatuajului, intrucat puteti creste riscul aparitiei infectiilor.