Realizarea unui tatuaj

Realizarea unui tatuaj

realizarea_unui_tatuaj_400Tatuajele sunt aplicate cu ajutorul unei masini de tatuat, care in mare a ramas aceeiasi cu cea proiectata initial in 1896. Imbunatatiri au fost facute la calitatea echipamentului, insa procesul este acelasi. Masina face ca prima oara un ac sau o combinatie de ace sa descrie o linie, iar apoi sa aplice culoarea. Pigmentul este introdus in celulele pielii de sub epiderma si noua piele creste peste, formand un strat protector pentru tatuaj.

Cat timp dureaza sa faci un tatuaj ?

Timpul de executie al uni tatuaj depinde de complexitatea si marimea modelului. Un alt factor este locul unde este facut tatuajul, anumite zone ale corpului cum ar fi bratele ia mai putin timp deoarece persoana care va face tatuajul poate prinde bine zona si poate intinde pielea usor deasemenea, asta fiind esential in aplicarea unui bun tatuaj. Zone intinse cum este stomacul ia mai mult timp deoarece pielea acolo este mai greu de intins.

Unde doare cel mai rau ?

Cel mai rau doare in zonele in care sunteti mai sensibili (coaste, abdomen, laba piciorului, gat), iar asta difera de la individ la individ. Niciodata sa nu alegeti un tatuaj in functie de unde doare mai rau. Durerea este limitata oriunde ati alege sa faceti tatuajul. Pana la urma este mai important sa faceti tatuajul acolo unde va doriti, unde va simtiti cel mai bine cu el, pentru ca va ramane acolo tot restul vietii.

Cat de sigur este un tatuaj ?

Este sigur un tatuaj atata timp cat artistul tatuator respecta normele de igiena si foloseste ace noi, manere noi, creme, manusi, pigmenti organici testati dermatologic care se arunca dupa fiecare folosinta. Pielea nu este afecatata de tatuaj, unde acul a penetrat in piele se va forma o crusta care mai tarziu va cadea. Odata ce tatuajul va fi vindecat ( de obicei procesul dureaza cam o saptamna, insa depinde de abilitatea de vindecare a fiecaruia), tatuajul va fi protejat de noul strat de piele care va creste peste, iar astfel va deveni o parte din voi pentru tot restul vietii. Reactii alergice la pigmentii tatuajului, nu s-au intampinat prea multe insa daca sunteti hipoalergici ar trebui sa faceti inainte de tatuaj, un test, in urma caruia veti putea decide.

Ce se va intampla cand voi imbatrani ?

Tatuajele vor fi cu voi tot restul vietii. Daca sunt facute bine pe corp, nu se vor schimba mult. Sigur, cu timpul vor arata mai batrane, insa si voi de altfel. Trebuie acceptata imbatranirea ! Culorile nu se vor schimba mult, liniile se vor ingrosa putin, iar linii apropiate vor avea tendinta sa se uneasca (de aceea de obicei se evita detaliile la tatuajele mici) .