Sfaturi utile pentru a va pune un pierce

Sfaturi utile pentru a va pune un pierce

Alegerea salonului

2_30Daca sunteti hotarat in privinta unui piercing va recomandam sa mergeti la un salon profesionist. Sanatatea este foarte importanta iar saloanele improvizate sau prietenii binevoitori care se ofera sa ajute gratis nu pot lua toate masurile necesare pentru prevenirea infectarii zonei. De asemenea zona corpului aleasa pentru piercing este extrem de importanta. Ganditi-va in primul rand ca veti introduce sub piele un copr strain pe care organismul poate sa nu il accepte.

Viziteaza salonul specializat, consulta-te cu profesionistii, observa conditiile in care se efectueaza 'lucrarea' precum si daca aparatele respecta normele optime de utilizare: acele trebuie sa fie sterile, persoana care iti face piercing-ul trebuie sa poarte manusi s.a. Hepatita B, C sau virusul HIV sunt amenintari reale odata ce sangele tau intra in contact cu diverse obiecte. 

Materiale

Exista mai multe etape in functie de care se folosesc cercei din materiale diferite. E preferabil sa optezi pentru bijuterii din aur de minimum 18 k ori pentru cele din otel inoxidabil chirurgical sau din titaniu. Dupa ce rana este complet vindecata poti testa cercei din alte materiale, in functie de modul in care reactioneaza pielea ta. 

Timp de vindecare

Variaza cam intre 4 saptamani si cateva luni (chiar un an), in functie de zona unde a fost realizat piercing-ul si de tipul pielii. In aceasta perioada bijuteria nu trebuie indepartata, asa cum nu este cazul sa grabesti in vreun fel procesul vindecarii. Daca la inceput pielea ta va fi rosie si umflata in zona respectiva, nu trebuie sa te ingrijorezi. Mergi insa la control medical daca acest aspect se mentine si se inrautateste! 

Intrebare arzatoare: doare?

Inca sunt putine saloane unde se realizeaza anestezii locale, asa ca sunt sanse destul de mari sa te doara. Vestea buna e ca in conditii normale, operatiunea nu poate dura mai mult de cateva zeci de secunde. Acolo unde exista aparatura de ultima generatie, cum ar fi pistoale sau ace speciale, operatiunea nu ar trebui sa dea mari batai de cap. 

Masuri de igiena

Dupa ce a fost realizat piercing-ul, e nevoie sa cureti zilnic zona expusa, pentru prevenirea infectiei. Specialistul care l-a realizat iti va recomanda o solutie de curatare si te va sfatui in legatura cu modul in care trebuie sa intretii zona. Nu folosi dezinfectante pe baza de alcool, pentru ca pot usca pielea, favorizand aparitia complicatiilor. Potrivit credintei populare, spirtul este solutia miraculoasa pentru tratarea oricarei infectii, dar acest remediu nu functioneaza decat ca exceptie si e mai bine sa nu risti. De asemenea, daca faci sport, trebuie sa cureti zona imediat dupa antrenament. 

Indicatii

- Nu iti face piercing daca ai anumite probleme de sanatate. Slabirea sistemului imunitar poate favoriza infectiile.

- Pentru o vindecare cat mai rapida, incearca sa adopti un regim de viata sanatos: somn regulat, alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, consum de lichide.

- Va recomandam sa nu atingeti zona cu piercing in perioada in care se vindeca si sa evitati contactele cu pielea altcuiva pentru a nu va expune riscului de infectii sau de contact cu substante iritante.

 -Indepartarea bijuteriei se face simplu, fara sa traget brusc bijuteria afara sau fara sa o schimbati prea des, astfel incat zina sa nu se irite.