Tatuajele sunt mesaje subconstiente

Tatuajele sunt mesaje subconstiente

2_31Tatuajele au fost rezente apropae in toate culturile antice, majoritata fiind asociate cu magia si cu supranaturalul. Aceia care isi desenau pielea isi doreau ca statutul sa ii fie recunoscut in functie de tatuajele cu care se identifica.

Acest lucru nu s-a schimbat in totalitate nici astazi. Desi motivele tatuarii au devenit cu totul altele, nevoia de a te individualiza ramane inca principalul motiv pentru cei care recurg la acest gest. Alegerea simbolului se intampla de multe ori involuntar, prin asocierea psihicului sau a anumitor trasaturi fizice cu modelul ales.

Tatuajele tribale: 


Sunt primele tatuaje facute vreodata in istorie si s-au pastrat pana in ziua de azi, cu mici modificari. La inceput tribalele aveau rolul de a indica apartenenta la un anumit trib a celui care le purta. Totodata acest tip de tatuaje marcau finalul adolescentei si trecerea intr-o noua etapa a vietii. Un razboinic trebuia sa invinga durerea imprimarii modelului pe piele. Daca in unele culturi tatuajele tribale reprezentau anumite statuturi sociale, astazi ele sunt din ce in ce mai des folosite de tineri pentru un look cat mai cool.

Tatuajele religioase:

Tatuajele religioase sunt si ele foarte vechi. Acestea se impart in multe subcategorii, specifice aproape fiecarei religii. Una din cele mai interesante povesti este cea a tatuajelor crestine. 

In timpul imperiului Roman, pana la recunoasterea crestinismului ca religie, adeptii erau prigoniti si nu aveau voie sa isi exprime liberi credinta. Pentru a se recunoaste intre ei acestia isi tatuau pe antebrat simbolul crucii. Cele mai importante religii din care s-au dezvoltat modele de tatuaje sunt Islamica, Hindusa si Iudaica. Astazi sunt folosite multe simboluri religioase in tatuaje, desi posesorii acestora nu se mai indentifica neaparat cu cultura acestora.

Tatuajele cu animale:

Tatuajele cu animale reprezinta aproximativ 25 % din totalul tatuajelor existente in acest moment. Mojoritatea celor care aleg sa isi faca un astfel de tatuaj se bazeaza pe identificarea lor cu simbolul. Astazi, tatuajele cu animale reprezinta un mod de a exprima emotii, experiente si sentimente. Astazi probabil nu exista niciun animal care sa nu fi fost tatuat pe pielea cuiva - de la ursi Panda, la serpi si albinute, totul a fost incercat...

Tatuajele cu dragoni:

Acest tip de tatuaje au devenit foarte populare. Daca la inceput reprezentau semnele distinctive ale criminalilor si ale mafiei chinezesti, astazi sunt „la moda” pretutindeni, iar misterul lor face deliciul multor vedete de la Hollywood. Cel mai important in cazul acestor tatuaje complexe este ca inainte de imprimare sa le cunosti toate sensurile. 

Tatuajele militare:

Nici acestea nu par sa reprezinte o noutate, fiind folosite inca din Paleolitic de razboinicii aceleiasi armate. Si armatele moderne, sau anumite divizii din ele folosesc simboluri speciale care se imprima pe piele, in semn de distictie, recunostinta sau comemorare a unor lupte sau situatii extraordinare.
In afara categoriilor principale existau multe semne care nu puteau fi clasificate. Toti oamenii isi pot tatua orice considera ca il reprezinta cel mai bine pentru a putea iesi din tipare. Inainte de a iti face un tatuaj recomandam informarea cu privire la provedura urmata, la tratament, la avantaje si dezavantaje.