Tipuri de piercinguri

Tipuri de piercinguri

Piercing-ul în sept

Piercing-ul în sept este asociat cu bijuteriile în sept. În septul nazal există mulţi nervi astfel că se pot simţi înţepături destul de dureroase. Piercing-ul poate fi situat sub cartilaj. Chiar dacă este străpuns drept prin septul nazal, piercing-ul de acest tip este dificil de realizat.

Piercing-ul în sept Piercing-ul în sept

Igiena trebuie să fie foate strictă pentru că zona se poate infecta foarte uşor, fie şi din cauza unei răceli. Arest tip de piercing este foarte vechi, fiind utilizat chiar şi de indieni, care purtau, de obicei, cercei închişi. În peretele septului poate fi introdus un buton care să prevină închiderea canalului, fără a putea fi observat.

 

Piercing-ul Anti-Tragus

Acest piercing este operat pe cartilajul de deasupra lobului urechii. Străpungerea în cartilaj este foarte dureroasă. De aceea, o altă metodă constă în tehnica "punching". Prin această tehnică, procesul de vindecare decurge mai repede. Timpul este redus, de la 3-6 luni, în cazul tehnicii clasice cu ac, la 2-4 săptămâni, în cazul tehnicii Punching.

 

Piercing-ul Daith

Piercing-ul Daith este un piercing foarte rar, pe care nu îl vezi prea des. Acesta se efetuează în cel mai apropiat cartilaj al urechii tot prin tehnica Punch, mai uşoară şi pentru cel care execută piercing-ul.

Piercing-ul Daith

 

Helix Piercing

Acesta este piercing-ul care străpunge marginea superioară a urechii, în cartilajul Helix. Pentru primele piercing-uri se recomandă  bijuterii de la 1,2 mm la 1,6 mm. Pentru a accelera procesul de vindecare este mai benefică folosirea unui barbell în locul unui inel care ar înconjura piercing-ul. Din nou, tehnica Punching scurtează timpul de vindecare, de la 3-7 luni la 3-7 săptămâni.

Helix Piercing

 

Piercing-ul Tragus

Acesta este introdus direct prin cartilajul aflat în partea din faţă a canalului urechii. Pentru o mai bună vindecare a piercing-ului, bucata de cartilaj trebuie îndepărtată prin tehnica "punching". Astfel, vindecarea este redusă cu aproximativ jumătate. De asemenea, durerea este mai suportabilă. Pot fi purtate toate tipurile de bijuterii. Se recomandă, însă, la primele utilizări, purtarea unor bijuterii sterilizate, al căror conţinut de nichel este mai mic de 0,05%, conform legii. După ce procesul de vindecare a trecut, se pot purta si bijuterii confecţionate din alte materiale.

targus

 

Piercing-ul în nas

Piercing-ul de acest tip străpunge nara stângă sau dreaptă. Istoria acestui piercing are deja 4000 ani vechime. Primul exemplu de acest tip a fost întâlnit în Orientul Mijlociu. De acolo a ajuns în India. Mai târziu a fost purtat de mişcarea hippie iar în 1980 şi-a cunoscut apogeul. În zilele noastre este un piercing foarte popular, purtat mai mult de femei decât de bărbaţi. Trebuie să vă asiguraţi că bijuteriile folosite sunt potrivite pentru primul piercing. Din cauza că în acea zonă sunt prezenţi mulţi nervi, înţepătura de piercing este percepută ca  fiind foarte dureroasă. Procesul de vindecare durează aproximativ 4-6 săptămâni.

Piercing-ul în nas

 

Piercing-urile intime pentru femei

Piercing-urile intime pentru femei sunt foarte diverse, deoarece nicio altă parte a corpului nu oferă o asemenea diversitate. Corespondentul piercing-ului pubic la bărbaţi este, la femei, piercing-ul Christina. Acesta este, de obicei, străpuns cu un barbell şi se poziţionează între labiile exterioare şi cealaltă parte a zonei pubiene. Un alt exemplu este piercing-ul Nefertiti (numită şi Regina). Este asemănător celui denumit Christina însă începe din zona clitorisului, fiind introdus un barbell foarte lung.

Aceste module sunt unele dintre piercing-urile aflate în zona exterioară a vaginului, ca şi toate piercing-urile în labii şi Fouchette (în pielea unde se uneşte labia minoră în partea de jos).