Tipuri de tatuaje si tehnici de executare

Tipuri de tatuaje si tehnici de executare

tipuri_de_tatuaje_si_tehnici_de_executare_400Oamenii aleg sa isi decoreze trupul cu tatuaje din doua motive principale acela de a-si exprima personalitatea pentru a-si demonstra unicitatea si acela de a arata faptul ca apartin unui anumit grup. Tatuajele sunt de mai multe tipuri, in functie de circumstantele in care sunt efectuate

- tatuaje amatoriale sunt realizate de persoane neavizate, folosind materiale precum cerneala, carbunele sau cenusa, pentru obtinerea unor inscrisuri sau desene cu ajutorul unui ac. Intrucat acest tip de tatuaj nu este executat in conditii de igiena, prezinta un risc major de infectare;

- tatuaje culturale sunt optiunea persoanelor care vor sa isi arate devotamentul fata de cultura si traditia regiunii de care apartin. Ele sunt executate atat in cadrul unor ritualuri specifice, cat si ca simpla forma de infrumusetare corporala.

- tatuaje profesionale sunt efectuate de artisti specializati in tatuajul corporal, cu ajutorul unor echipamente speciale avizate.

- tatuaje cosmetice nu iau forma unor mesaje scrise sau desene corporale, ci sunt un machiaj permanent care corecteaza anumite defecte estetice din zona buzelor, a sprancenelor etc. Acestea au nevoie sa fie intretinute prin recolorare periodica, incat isi pierd din intensitatea culorii de-a lungul timpului.

- tatuaje medicale acestea sunt efectuate din ratiuni medicale, de catre persoanele cu boli cronice, care doresc sa informeze cadrele medicale ca sufera de o anumita afectiune prin insemne corporale (asa cum este diabetul, de pilda), in cazul in care sunt gasite in stare de inconstienta. Deseori, pacientii care fac radioterapie primesc tatuaje medicale care marcheaza zonele supuse radiatiilor. Dupa o interventie chirurgicala de reconstructie a sanilor, mamelonul poate fi recreat prin tatuare.

Tatuajul se executa prin introducerea anumitor pigmenti sub stratul superior al pielii. Artistii specializati in tatuajele corporale folosesc un instrument manual special, care actioneaza similar unei masini de cusut, perforand superficial pielea cu un ac foarte subtire.

La fiecare insertie a acului, se elibereaza o cantitate prestabilita de cerneala. Procesul nu se desfasoara in prezenta unui anestezic, poate provoca sangerari usoare si dureri cu un grad de intensitate variabil.